Vrije Vogels in De Grote Kerk Breda

0
Vrije Vogels
Ptilope magnifique, Taronga Zoo, Australië, 2018 © Leila Jeffreys

Met de expositie Vrije Vogels bundelen de Grote Kerk Breda,en BredaPhoto hun krachten. Vogels hebben ons altijd gefascineerd. De kleurrijke veren, de sierlijke beweeglijkheid, de kracht van hun vleugels, de verleidelijke zang en de magische dans in de lucht hebben door de eeuwen heen veel kunstenaars geïnspireerd. Veertien internationale topfotografen uit elf verschillende landen exposeren hun artistieke visie op deze wonderlijke wezens: Albarrán Cabrera, Roger Ballen, Graciela Iturbide, Leila Jeffreys, Rinko Kawauchi, Michael Kenna, Kyunghee Lee, Christophe Maout, Min Byung-Hun, Yoshinori Mizutani, Paolo Pellegrin, Bernard Plossu, Pentti Sammallahti en Terri Weifenbach.

Vrije Vogels
© Kyunghee Lee

De fotografen zijn in eerste instantie samengebracht door Atelier EXB in de boekenserie Des oiseaux en vervolgens in een reizende tentoonstelling. In de Grote Kerk Breda is voor het eerst het werk van Kyunghee Lee te zien, de meest recente toevoeging aan de reeks.

Naast deze tentoonstelling is in Galerie Ecker, op een steenworp afstand van de Grote Kerk Breda, werk te zien van de Iraans-Nederlandse kunstenaar Tina Farifteh. Zij was in 2018 één van de studenten die deelnam aan het BredaPhoto International Talent Programme. In Galerie Ecker toont Farifteh haar eigen visie op Vrije Vogels.

Vrije Vogels
16 sep t/m 3 dec | De Grote Kerk Breda
Kerkplein 2, Breda

Ook nu te zien: Ariane James – De Reis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam