Ariane James – De Reis

0
Ariane James
© Ariane James

Deze expositie van Ariane James laat met infrarood fotografie een verslag zien van de belevenissen van de fotografe in het Hollandse landschap en daarbuiten. De lange golflengtes van het licht zijn de taal; het rode stuk van het spectrum en daaraan voorbij, golflengtes die het oog grotendeels niet zien kan. Hiervoor zijn omgebouwde camera’s en speciale filters nodig. Dit helpt om op deze tocht met een werkelijkheid te toveren waarin gewone kleuren niet meer bestaan en daarmee nieuwe verhalen te ontrafelen.

De persoonlijke rode draad in deze fotoserie toont Ariane’s verwevenheid met het landschap. Met zelfportretten voert de reis door licht en schaduw, mooi en lelijk, trots en nietigheid. Met de magie van zonlicht, schaduw, wind, regen, en wisselende kleuren in het landschap en een natuurlijk ook een tikje zelfspot.

Ariane James – De Reis
31 aug t/m 1 november. Stichting deMess, Adriaan Dortsmanplein 1b, Naarden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam