The Kabuler: Cristina de Middel & Lorenzo Meloni

0
The Kabuler
Back to Blue, January 2022. © Christina de Middel/ Magnum Photos

Magnum-fotografen Cristina de Middel (1975) en Lorenzo Meloni (1983) reisden in januari 2022 af naar Afghanistan. Het duo kon er met betrekkelijk veel vrijheid reizen en bezocht onder meer de steden Kaboel en Bamyan. Zij passeerden verlaten dorpen en doorkruisten gebieden die doen denken aan een maanlandschap.

Onderweg spraken en fotografeerden ze verschillende mensen binnen de Afghaanse samenleving: Talibanstrijders, kinderen die cricket spelen op een verlaten Amerikaanse militaire basis en ook Afghaanse vrouwen die naar beautysalons gaan. Gedurende hun reis daagden De Middel en Meloni zichzelf – en elkaar – uit om op een andere manier te fotograferen dan ze gewend zijn en lieten zich daarbij inspireren door elkaars verschillende manier van werken.

The Kabuler
Former Camp Zafar. Taliban await the arrival of their commanders inside a former Afghan army base. Herat, Afghanistan, January 2022 © Lorenzo Meloni / Magnum Photos

The Kabuler
De gemaakte foto’s − krachtige portretten, surrealistische landschappen en alledaagse beelden − vormen de basis voor een eenmalig uitgegeven magazine, genaamd The Kabuler. Begeleid door essays, interviews en verhalen presenteert The Kabuler een genuanceerd beeld van Afghanistan, waarin ook luchtige onderwerpen en humor niet worden geschuwd. Het magazine is verkrijgbaar in de Kunsthalshop voor € 30,-.

Cristina de Middel en Lorenzo Meloni – The Kabuler
t/m 27 aug
Kunsthal Rotterdam

Ook nu te zien: Ruud van Empel: Arcadia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam