Erik Hijweege: Starlings & Supercells

0
Erik Hijweege
© Erik Hijweege

Erik Hijweege exposeert met twee series in het Belgische Knokke.

Voor Starlings fotografeerde hij zwermen spreeuwen in Friesland tijdens de wintermaanden. Aan het eind van de dag, tegen de schemering, vormen ze enorme dansende wolken. Een prachtig schouwspel waarin ze, in perfect uitgevoerde choreografieën, vormen maken die vaak op dierenfiguren lijken.

In Supercells zijn Erik Hijweeges stormfoto’s te zien met het zwaarste type onweer. Hierbij fotografeerde hij op 6 x 17cm filmformaat om de grootsheid van deze supercells goed te kunnen weergeven. De beelden laten zowel het overweldigende van dit natuurverschijnsel zien als ook de schoonheid ervan.

Erik Hijweege – Starlings & Supercells
t/m 2 jan 2022
NF Art Gallery
Zeewindstraat 12, Knokke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam