Laia Abril wint Foam Paul Huf Award 2020

De Foam Paul Huf Award 2020 gaat naar Laia Abril (1986, Spanje). Uit een selectie van 95 portfolio’s uit 27 landen, gekozen door 30 nominators wereldwijd, heeft de vijfkoppige jury de winnaar van dit jaar gekozen.

0
Hippocratic Betrayal, 2016, On Abortion © Courtesy Laia Abril & Galerie Les filles du calvaire

Laia Abril wint de prijs voor haar lange termijn project The History of Misogyny, waarvan ze twee hoofdstukken instuurde: Chapter one: On Abortion en Chapter two: Rape.
De Foam Paul Huf Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een talentvolle fotograaf onder de 35 jaar.  Foam organiseert deze prijs sinds 2007, de winnaar wordt benoemd door een onafhankelijke, internationale jury. Abril is als winnaar gekozen door de meerderheid van de jury als de veertiende winnaar van de Foam Paul Huf Award. 

Laia Abril
Ala Kachuu, 2019, On Rape © Courtesy Laia Abril & Galerie Les filles du calvaire

Het juryrapport stelt: “Zeker in het huidige politieke en maatschappelijke klimaat, verdient Laia Abrils gedrevenheid om actuele maatschappelijke onderwerpen als abortus en verkrachting in de schijnwerpers te plaatsen alle erkenning en steun. De volharding waarmee zij blijft werken aan haar project The History of Misogyny is bewonderingswaardig. De manier waarop zij deze ongemakkelijke onderwerpen in beelden weet te vangen is echt van belang en moet door een zo groot mogelijk publiek worden gezien. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij met deze prijs dit bijzondere project zal kunnen voortzetten.”

Laia Abril krijgt een geldbedrag van € 20.000 en een solotentoonstelling in Foam. Daarnaast zal haar werk worden opgenomen in het prestigieuze jaarlijkse Talent issue van Foam Magazine en de bijbehorende internationaal reizende groepstentoonstelling. 

www.foam.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam