Van vroeg tot laat – Teun Hocks

0
Teun Hocks
Teun Hocks, Zonder titel, 1994, olie op getinte zilvergelatine print

Teun Hocks stelt zijn zorgvuldig geënsceneerde ‘voorstellingen’ samen met zelfgeschilderde decors en rekwisieten. Van deze scènes – waarin hij meestal zelf figureert – maakt hij eerst analoge foto’s, die hij later inkleurt met olieverf.
Hij speelt in deze beelden met de werkelijkheid. Er is altijd iets wat wringt. De ene keer voel je dat het mis gaat lopen, andere keren is de situatie zo absurd dat ze niet waar kan zijn – of juist te mooi om waar te zijn.
De kijker kan zelf betekenis aan de beelden geven en het verhaal verder invullen.

Deze overzichtstentoonstelling toont zowel vroege performances, tekeningen en foto’s als recente fotoschilderijen en films. Hocks’ werkwijze, vakmanschap, verbeelding en de grote dosis humor die zijn werk kenmerkt, worden hierin duidelijk zichtbaar.

Van vroeg tot laat – De voorstellingen van Teun Hocks
t/m 10 jun
Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22, Breda
stedelijkmuseumbreda.nl

Focus 3 – 2019

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam