Ruud van Empel exposeert in Museum Belvédère

0
floresta #1 © Ruud van Empel

Fotograaf en beeldend kunstenaar Ruud van Empel is wereldwijd bekend om zijn fictieve kinderportretten in veelal paradijselijke omgevingen. In de wonderlijke wereld die hij weet te creëren, zijn schoonheid en identiteit belangrijke thema’s. Zijn composities maakt hij met een door hemzelf ontwikkelde, digitale collagetechniek, waarbij hij kleine fragmenten uit (ook altijd door hemzelf gemaakte) foto’s ‘knipt’ en naadloos tot nieuwe beelden samenvoegt. Deze techniek heeft hij tot in de puntjes weten te perfectioneren.

Ruud van Empel
floresta #9 © Ruud van Empel

In Making Nature zijn mensen geheel afwezig. Ruud van Empel focust zich hier puur op het plantenrijk. De natuurbeelden zijn prachtig en uitbundig, maar toch wringt er iets. Hoe realistisch de beelden ook zijn, het blijft overduidelijk dat het niet ‘echt’ is waar je naar kijkt, waardoor ze iets vervreemdends hebben. Niet voor niets is de titel; Making Nature.

Ruud van Empel – Making Nature
t/m 26 mei
Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12, Heerenveen-Oranjewoud

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam