Gregory Crewdson – Eveningside

0
Gregory Crewdson
Madeline's Beauty Salon, 2021-2022 Gregory Crewdson / Courtesy Reflex Amsterdam

Gregory Crewdson geniet internationale bekendheid om de cinematografische stijl van zijn intrigerende en tot in het kleinste detail geënsceneerde foto’s. Reflex Amsterdam presenteert een solo-expositie van de Amerikaanse fotograaf met zijn nieuwste werk Eveningside (2021-2022). Hierin verkent Crewdson momenten van contemplatie. De personages op de foto’s zijn schaars en vaak te zien door winkelruiten, in spiegelreflecties of gepositioneerd te midden van hun dagelijkse routine bij een spoorbrug, deuropening, veranda, bank, beautysalon, supermarkt of op straat in Amerikaanse voorsteden. Gregory Crewdson brengt het zichtpunt dichter bij de personages en speelt met licht en donker. Met speciale effecten, zoals mist, regen, rook en waas, en een uitgebreid productie- en lichtteam realiseert hij een monochroom palet. Het resultaat is een rijke gotische sfeer, die doet denken aan film noir en klassieke films, maar met de mogelijkheden en helderheid van de meest actuele techniek in digitale fotografie.
Tegelijkertijd is in Reflex, the Residence, de tweede locatie van Reflex, een selectie foto’s uit de series Beneath the Roses (2003-2008), en Cathedral of the Pines (2013-2014) van Crewdson te zien.

Gregory Crewdson – Eveningside
t/m 27 mei
Reflex, the Gallery
Weteringschans 79a, Amsterdam

Gregory Crewdson – Beneath the Roses en Cathedral of the Pines
t/m 27 mei
Reflex, the Residence
Lijnbaansgracht 290a, Amsterdam

Ook nu te zien in Amsterdam: Ernest Cole – House of Bondage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam