Nominaties SO 2023 bekend!!

0
SO 2023
© Stacii Samidin/ SO 2023

De genomineerde fotografen voor ‘Selected by SO 2023’ zijn: Bonnita Postma, Chantal Heijnen, Eelco Wortman, Farren van Wyk, Iris Haverkamp Begemann, Jaap Scheeren & Luke Stephenson, Jaap van den Beukel, Jakob van Vliet, Jurre Rompa, Nick van Tiem, Peter Gerritsen, Sarah Mei Herman, Stacii Samidin, Tony Dočekal, Van Santen & Bolleurs en Zahra Reijs.

Bij de studenten zijn Elizar Veerman, Katerina Motylova, Mariëtte Lock en Tineke van der Pouw Kraan genomineerd.

SO 2023
© Chantal Heijnen/ SO 2023

De jury: “In 2023 zagen we veel verhaal en durf. Zowel techniek, kleur en compositie als eigenheid raakten de jury. Een aantal ontwikkelingen die dit jaar opvielen: Traditionele documentairefotografie laat geschiedenis zien op afstand. De fotografen van nu willen dichtbij kunnen komen. Zij maken verbinding met grotere thema’s door bijvoorbeeld te kijken naar hun vrienden of familiegeschiedenis. Zo vertellen zij een groter verhaal. LHBTI en transseksualiteit is een onderwerp dat we veel terugzagen. Het beeld van strijdend empowerment is vervangen door een alledaagse realiteit. De series die we zagen, zoomden vaak in op hoe mensen met elkaar omgaan in een groep. In die context was transseksualiteit bijna een subonderwerp. Het stadium waarin deze groep zich in fotografie moet bewijzen, is voorbij. Er komt nu een alledaagsheid om de hoek kijken en dat is mooi om te zien.”

‍Op donderdagavond 20 april worden de winnaars bekend gemaakt in de creatieve hub Capital C tijdens een feestelijke prijsuitreiking en het netwerkdiner.

SO 2023
© Katerina Motylova/ Student SO 2023
SO 2023
© Tineke van der Pouw Kraan/ Student SO 2023

De portfolio’s van alle genomineerden zijn hier te zien.
Het werk zal ook te zien zijn van 27 maart tot 16 mei in Capital C en op Abri’s door het centrum van Amsterdam.

Over SO
DuPho, Dutch Photographers, is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen en organiseert de SO 2023 Award. Tijdens deze fotografiewedstrijd krijgen fotografen jaarlijks de mogelijkheid om het podium te pakken. Door niet alleen de winnaar maar alle geselecteerden een groot podium te geven, onderstreept SO de missie om zoveel mogelijk fotografen voor te stellen aan een uitgebreid netwerk.

© Nick van Tiem/ SO 2023

Een vijfkoppige jury van experts selecteert jaarlijks twintig fotografen. De missie daarbij is een selectie te maken die een mooi beeld geeft van de tijdsgeest met daarin vele vormen van fotografie zoals portret, documentair, autonoom, reportage, reclame, mode en stilllife fotografie. Alle geselecteerde fotografen krijgen een podium én zijn welkom bij het netwerkdiner waar agentschappen, musea, reclamebureaus, redacteuren en kenners aanschuiven. Tijdens dit event worden de overall winnaar, studentwinnaar en de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt.

Dupho.nl/so-award

Lees ook: Winnaar SO Award 2022: Anne Claire de Breij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam