Eduard de Kam: boek Analoge fotografie

0
Eduard de Kam
© Eduard de Kam

Dit handboek is zowel bedoeld als een eerste kennismaking met analoge fotografie als om weggezakte kennis weer op te frissen – zelfs voor vakfotografen heeft Eduard de Kam vast nog wel iets nieuws. Vele aspecten van de analoge fotografie komen aan bod, zoals het ontstaan en de geschiedenis van fotografie, soorten camera’s en film, en de technische basiskennis van het fotograferen. Daarnaast komt het werken in de doka aan de orde: hoe krijg je de film geheel in het donker in de ontwikkelspoel, welke chemie gebruik je? En als dat alles is gelukt, hoe druk je daarna de negatieven af? Het boek behandelt het maken van een goede afdruk en technieken als doordrukken en tegenhouden. Er is tevens aandacht voor kleurnegatief en diafilm en ook voor enkele alternatieve fotografische technieken, zoals de blauwdruk en afwijkende opties voor het ontwikkelen van films zoals cross-processing. Ook de combinatie van analoog opnemen en digitaal verwerken komt aan de orde.

Focus op fotografie –Analoge fotografie
Eduard de Kam
Van Duuren Media
€ 34,99

Eduard de Kam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam