Bertrand Meunier: Erased

0
Bertrand Meunier
Bertrand Meunier Chongqing Autonome Gemeente, april 2000 © Bertrand Meunier, Tendance Floue

Musée de la photography toont momenteel de tentoonstelling Erased van Bertrand Meunier. Via een 80-tal analoge foto’s, video’s, installaties en persknipsels biedt ze een nieuwe kijk op het werk dat de Franse fotograaf gedurende langere tijd in China maakte, van 1999 tot 2019. Door zijn regelmatige verblijven in het land slaagde Bertrand Meunier erin om gedurende de voorbije twintig jaar de transformaties in China vast te leggen. Van de toetreding tot de Wereldhandelsorganisatie (2001) tot de protesten in Hongkong van 2019-2020, voordat land door de covidepidemie dichtging voor buitenlanders.

t/m 28 januari 2024
Musée de la photography
Avenue Paul Pastur 11, Charleroi. (B)

Ook nu te zien in België: Erwin Blumenfeld – Photography 1930 – 1950

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam