Ouders, tentoonstelling in Fotomuseum Den Haag

0
Ouders
Colin Pantall (Engeland, 1964), My Parents in Woolley (uit de serie ‘All Quiet on the Home Front extended’), 2013.

In deze laatste grote tentoonstelling van conservator Wim van Sinderen hebben ouders de hoofdrol. Via hun werk geven ruim dertig kunstenaars-fotografen een inkijk in de relatie met hun ouders, van liefdevol en teder tot afstandelijk of verstoord. Ook toont de tentoonstelling de uiteenlopende manieren waarop de makers te werk gaan. Waar de ene fotograaf een gevoelig portret schiet, kiest de ander juist voor een conceptuelere benadering van het onderwerp.

Ouders
Corbino (Nederland, 1959), Mijn vader in de studio, 2002.

In sommige gevallen is het werk documentair en kiest de fotograaf ervoor om (professionele) afstand tussen zichzelf en zijn ouders te creëren. Anderen tonen geënsceneerde verhalen en deinzen niet terug voor het theatrale of zelfs banale. Een meer ingetogen en soberder aanpak, maar net zo conceptueel, resulteert in beelden van ruimtes en objecten die herinneringen oproepen aan (een van) de ouders. Met: Jan Banning, Renate Beense, Nina Berman, Paul Blanca, Alex Blanco, Diana Blok, Jesper Boot, Eddy Posthuma de Boer, Tessa Posthuma de Boer, Melanie Bonajo, Theo Bos, Koos Breukel, Corbino, Deanna Dikeman, Cobie Douma, Bruno van den Elshout, Colin Gray, Paul Hartland, Eddo Hartmann, Pieter Hugo, Marijn de Jong, Ata Kandó, Erik Kessels, Dirk Kome, Paul Kooiker, Cees Krijnen, Frederick Linck, Peter Martens, Arno Nollen, Erwin Olaf, Cas Oorthuys, Colin Pantall, Robin de Puy, Bert Sissingh, Paddy Summerfield en Pippilotta Yerna.

Ouders
2 jul t/m 30 nov
Fotomuseum Den Haag
Stadhouderslaan 43, Den Haag

Ook nog tot en met 14 augustus te zien in het Fotomuseum Den Haag: Ode aan Paul Blanca

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam