R.F.K. Funeral Train – The People’s View

0
funeral train
Robert F. Kenndey Funeral Train_Slipcase, book and pull out section with photos of Paul Fusco

De andere kijk van Rein Jelle Terpstra

De zogenoemde funeral train vervoerde op 8 juni 1968 het stoffelijk overschot van de vermoorde Robert F. Kennedy (RFK) van New York naar Washington D.C. Tijdens die tocht fotografeerde Paul Fusco vanaf de trein de mensen die langs het spoor hun laatste groet aan Kennedy uitbrachten. In zijn project Robert F. Kennedy Funeral Train – The People’s View toont Terpstra ons deze historische gebeurtenis vanuit een ander perspectief: dat van de mensen langs de kant. Het project is een visuele reconstructie van het verhaal; met als resultaat een boek en een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum.

Tentoonstelling
Robert F. Kennedy Funeral Train – The People’s View
Nederlands Fotomuseum
Wilhelminakade 332, Rotterdam
nederlandsfotomuseum.nl
t/m 12 mei

Boek
Robert F. Kennedy Funeral Train – The People’s View
Rein Jelle Terpstra
ISBN 9789490119607
Prijs € 47,50
Uitgever: FW:Books
Inmiddels heeft Terpstra met dit boek een aantal grote prijzen in de wacht gesleept: Best of 2018, De Volkskrant / Best of 2018, NRC Handelsblad / Best Dutch Book Design 2018 / Golden Medal, Best Book Design From All Over The World 2018 !

http://www.reinjelleterpstra.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam