Hommage aan Paul Blanca

0
Paul Blanca
Paul Blanca, Zelfportret met pijl, 1987, Kunstmuseum Den Haag

Na een bewogen leven overleed vorig jaar oktober de Nederlandse fotograaf Paul Blanca. In de jaren ‘80 werd hij bekend met provocerende foto’s en zelfportretten en in één adem genoemd met fotografen als Erwin Olaf en Robert Mapplethorpe. Een foto van zijn rug met daarop een afbeelding van Mickey Mouse gekerfd (1986), wordt gerekend tot een van de iconen van de Nederlands fotografie, evenals het aangrijpende beeld van een naakte Blanca die zijn eveneens naakte moeder omhelst (1982).

Fotomuseum Den Haag presenteert een hommage aan Paul Blanca met een selectie van ruim 50 fotowerken uit Blanca’s meest productieve en wellicht interessantste periode: de jaren 1980-1995. Een deel van deze fotowerken komt uit de vaste collectie van Kunstmuseum Den Haag, aangevuld met werken uit belangrijke particuliere collecties. Naast de ingelijste historische fotowerken toont het museum een selectie platinadrukken die Blanca in 2020 maakte in samenwerking met collega-fotografen Koos Breukel en Hans de Kort. Ook is er een korte video op basis van de nieuwe documentaire Paul Blanca, deze film redt je leven van de Amsterdamse regisseur Ramón Gieling.

Paul Blanca
t/m 14 aug
Fotomuseum Den Haag
Stadhouderslaan 43, Den Haag

Lees ook: Paul Blanca (1958-2021)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam