Casper Faassen: boek Photographic Works

0
Casper Faassen
Igone © Casper Faassen

In de werken van beeldend kunstenaar Casper Faassen staat schoonheid centraal. De beelden komen op een bijzondere manier tot stand. Casper plaatst zijn model of voorwerp achter (bewerkt) glas of setasand (een matte acrylaatplaat), eventueel gecombineerd met rook. 

Door de laag die zich tussen model en fotograaf bevindt, ontstaat er een zacht contrast en verschil in zichtbaar en onzichtbaar. Hoe dichter het model zich bij de laag bevindt, hoe duidelijker en scherper; hoe verder van de laag verwijderd, hoe meer het beeld vervaagt. Ook wordt er zo afstand gecreëerd tussen onderwerp en toeschouwer. Als laatste brengt Casper Faassen een laag van craquelé aan; deze verwijst naar de schilderkunst en zorgt voor contrast tussen schoonheid en schijnbaar verval. 

Casper Faassen

De zachte kleuren geven het werk iets verstilds, terwijl het constante spel tussen zichtbaar en onzichtbaar, tussen verdwijnen en verschijnen, een gevoel van kwetsbaarheid maar ook spanning oproept. Photographic Works geeft een overzicht van Casper Faassens fotografische werk als ‘Asia’, de serie dansers van het Nationale Ballet, maar ook van Cityscapes’ en stillevens in de stijl van Morandi.

Photographic Works, Casper Faassen, Uitgeverij Terra, € 59,50

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam