Tentoonstelling Horse Head van Frederick Buyckx

0
Frederick Buyckx
@Frederick Buyckx

Frederik Buyckx documenteert ‘Horse Head’ een fotoserie over de overweldigende landschappen en het leven van nomadische herders in Kirgizië. Hij onderzoekt hoe mens en dier samenleven, in welke mate ze van elkaar afhankelijk zijn en hoe ze omgaan met de meedogenloze kracht van de natuur. Dit alles is van 3 oktober t/m 23 december 2020 te zien in cultuurcentrum De Factorij in België.

Drie jaar geleden ging Frederik op reis naar Kirgizië, zonder enig plan en zonder veel voorbereiding. Hij ging naar de provincie Naryn, waar de bevolking het minst is van het gehele land. Een cruciale factor in zijn werk is isolement. Buyckx verkent zich als fotograaf het meest in de uitgestrekte leegte in indrukwekkende berglandschappen voorbij de laatste nederzetting in het gebied. Met als resultaat vaak monumentale landschappen waarin de bewoners lijken te verdwalen of zelfs vervagen.

De overweldigende schoonheid van deze locaties staan vaak in contrast met de kwetsbaarheid waaraan men hier blootgesteld wordt door barre omstandigheden en het onvoorspelbare karakter van moeder natuur. Dat intrigerende evenwicht is wat de fotograaf toont in zijn herkenbare visuele stijl.

Frederik Buyckx werd in 2013 bekroond met de World Press Photo Award en in 2017 uitgeroepen tot Photographer of the Year tijdens de prestigieuze Sony World Photography Awards.

Klik hier voor meer informatie

Lees hier ook het interview over Frederik Buyckx in focus januari 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam