William Wegman: Being Human

0
William Wegman
Casual, 2002, colour polaroid. © William Wegman. Courtesy of the artist.

Veel kunstenaars hebben een muze. Voor de Amerikaan William Wegman (1943) zijn de muzes die al deze rollen vervullen de Weimarse staande honden die bij hem thuis leven.

De inspiratie begint in 1970 wanneer de Weimaraan met de naam Man Ray, genoemd naar Wegmans favoriete kunstenaar, uit zichzelf voor Wegmans camera gaat zitten. In plaats van zijn trouwe metgezel naar zijn mand te sturen, besluit de artiest gebruik te maken van het moment. Wegman was op dat moment al een bekende beeldend kunstenaar, maar het zijn de talloze haast menselijke portretten van zijn immer groeiende roedel Weimaranen die hem wereldwijde faam opleverde. Fotomuseum Den Haag maakt in samenwerking met gerenommeerde gastcurator William A. Ewing en de Foundation for the Exhibition of Photography (FEP) een grote tentoonstelling die maar liefst vier decennia aan samenwerking met zijn Weimaranen Man Ray, Fay Wray, Candy en hun afstammelingen beslaat.

William Wegman – Being Human
5 september t/m 3 januari 2021
Fotomuseum den Haag
Stadhouderslaan 43, Den Haag

William Wegman
Farm Boy, 1996, colour polaroid. © William Wegman. Courtesy of the artist.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam