Directeur Ruud Visschedijk vertrekt bij Nederlands Fotomuseum

0
Foto Fred Ernst
Foto Fred Ernst

Ruud Visschedijk (1955) vertrekt per 1 september 2018 als directeur van het Nederlands Fotomuseum, zo lezen we op de site van het museum. Hij trad in 2001 aan als directeur van het toenmalige Nederlands Foto Instituut.

In deze periode gaf hij leiding aan de fusie van het Nederlands Foto Instituut (NFI), het Nederlands Foto Archief (nfa) en het Nationaal Fotorestauratie Atelier (NFrA) dat vanaf 2003 verder ging onder de naam Nederlands Fotomuseum en onder zijn leiderschap is uitgegroeid tot het nationale museum van de Nederlandse fotografie. Ruud Visschedijk wordt directeur van Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR), de instelling die een brug slaat tussen onderwijs en cultuur in Rotterdam.

De Raad van Toezicht betreurt zijn vertrek, maar begrijpt en respecteert zijn beslissing. Hugo Bongers, voorzitter Raad van Toezicht: “Ruud heeft zich de afgelopen 17 jaar als een ware bestuurder hard gemaakt voor het Nederlands Fotomuseum. Dit heeft erin geresulteerd dat het Nederlands Fotomuseum zich heeft ontwikkeld tot een vooraanstaand museum binnen de fotografiewereld, nationaal en internationaal.”

Ruud Visschedijk bekleedt sinds 2003 de functie van directeur bij het Nederlands Fotomuseum. Sinds zijn aantreden heeft hij aansturing gegeven aan de fusie van het Nederlands Foto Instituut (NFI), het Nederlands Foto Archief (nfa) en het Nationaal Fotorestauratie Atelier (NFrA). In 2003 was de fusie gerealiseerd en gingen de instanties samen verder onder de naam Nederlands Fotomuseum. In 2007 volgde de verhuizing van het museum naar de prachtige locatie aan de Wilhelminapier. Sindsdien heeft Ruud Visschedijk met zijn team continue gewerkt aan de zichtbaarheid en naamsbekendheid van het museum en groeide de bezoekersaantallen door naar bijna 100.000 per jaar.

Ruud Visschedijk: “Voor mij is het na zeventien jaar bij het Nederlands Fotomuseum een natuurlijk moment om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière. Ik kijk met ongelooflijk veel plezier terug op deze tijd. Het is geweldig om te zien hoe het Nederlands Fotomuseum is uitgegroeid tot een prachtige instelling waar het Nederlands fotografisch erfgoed wordt geconserveerd, gerestaureerd en gepresenteerd.”

Wie de opvolger van Ruud Visschedijk wordt is nog niet bekend. Momenteel wordt door de Raad van Toezicht van het Nederlands Fotomuseum een nieuwe directeur geworven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam