Landscape revisited van Saskia Boelsums

0
© Saskia Boelsums

Tot en met 25 oktober 2020 is de tentoonstelling Saskia Boelsums – Landscape revisited  te zien in het Drents Museum. Deze tentoonstelling was eerder te zien in de expositieruimte in KINK, maar is slechts kort open geweest in verband met coronamaatregelen. De kunstwerken van Saskia Boelsums, Kunstenaar van het jaar 2020,  zijn overweldigend, schilderachtig en tonen de schoonheid van het landschap.

Schilderachtige kunst
Saskia Boelsums is een beeldend kunstenaar met een fototoestel. Haar landschappen met dramatische luchten worden vaak vergeleken met die van de Hollandse Meesters. Er zit spanning in de werken: de bleke weerkaatsing van maanlicht op een bevroren plas, de goudgele gloed van een graanveld aan het eind van de zomer en een haast transparant-groene golf in een grijze onstuimige zee. De rust en de dynamische natuur van het Drentse landschap zijn een grote inspiratiebron voor de kunstenares.

Landscap revisited
© Saskia Boelsums
Landscape revisited
© Saskia Boelsums
© Saskia Boelsums

In Landscape revisited zijn dan ook nog niet eerder vertoonde Drentse werken zien. Maar ook plekken buiten Drenthe, waaronder de Waddeneilanden zijn te bewonderen.

Let op: het museum is alleen toegankelijk op vertoon van een vooraf online gekocht ticket.

Lees ook het interview met Saskia Boelsums in Focus december

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam