AiRich: Afrofuturistic Visions

0
AiRich
AiRich, Louis D'or Award (Best Actor 2012), 2022, fotografie, collage

Stedelijk Museum Schiedam presenteert de eerste solotentoonstelling van de Amsterdamse kunstenaar AiRich. Haar werk bestaat voornamelijk uit afrofuturistische portretseries die een kleurrijke en bekrachtigende wereld en toekomst vieren vol extravagante zwarte mensen. In de portretten, waarin AiRich ook zelf als model fungeert, benadrukt ze het belang van het herontdekken en herdefiniëren van de zwarte identiteit. Met invloeden vanuit popcultuur, mode, muziek, science-fiction en mythologie geeft AiRich de zwarte identiteit een futuristische en buitenaardse twist. Een inspirerende tijdreis langs diverse fotoseries van 2013 tot 2023, aangevuld met nieuw werk en een ruimte vol behind the scenes, inspiratiebronnen en zelfportretten.

AiRich. Afrofuturistic Visions
27 jan t/m 9 jun
Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112, Schiedam

AiRich
AiRich, BACK TO THE FUTURE, 2019, fotografie, Model AiRich (zelfportret)

Ook in deze periode te zien: Felipe Romero Beltrán – Dialect

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam