Professional Imaging 2020: de nieuwste ontwikkelingen

Professional Imaging 2020, het grootste evenement voor beeldmakers op het gebied van fotografie en video in Nederland, zit dit jaar boordevol inspiratie en beleving. Er is meer aandacht dan ooit voor de nieuwste ontwikkelingen in de fotografie. Fotografen leggen uit hoe zij met de nieuwste mogelijk¬heden en ideeën een eigen handtekening ontwikkelen en hoe zij hun fotografie aanvullen met video, maar ook andere aanvullingen op fotografie komen aan bod, zoals online uitingen, personal branding voor fotografen en het genereren van volgers en een klantenkring. Ook is er meer aandacht voor vrouwen in de fotografie en het zelf uitgeven van fotoboeken.

0
© Reginar Photography

Video
Voor steeds meer beeldmakers is fotografie een onderdeel van een veel breder palet aan activiteiten. Vooral jonge fotografen maken gebruik van mogelijkheden als video en online activiteiten, maar ook de oudgedienden zien er een zinvolle aanvulling in van hun foto­grafie. Omdat de video-mogelijkheden steeds uitgebreider worden en het steeds gemakke­lijker wordt om een gelikt resultaat te berei­ken, delen makers van bewegend beeld op de Professional Imaging 2020 hun kennis op dat gebied. Zo laten Bas Uijlings (Nikon) en Arno de Bruijn (BBP Light) zien hoe je in de huwe­lijksfotografie je reportages kunt uitbreiden met video en zijn er succesvolle vloggers en podcasters aanwezig.

Professional Imaging 2020
Rob de Winter legt uit hoe je de nieuwste ontwikkelingen in Photoshop zonder omwegen naar je hand kunt zetten. © Rob de Winter

Promotie voor fotografen
Maurice Jager (Van Duuren Media) schrijft momenteel een boek over personal branding voor fotografen, dat hij op de Professional Imaging zal presenteren en toelichten. Hij legt uit hoe je promotie kunt maken voor je fotografie en vele volgers genereert. Hoe je een eigen merk opbouwt en daar een ver­haal omheen vertelt dat aanslaat bij het juiste publiek omdat het dicht bij jouzelf staat. In zijn boek bespreekt hij zijn zelf ontwikkelde en in de praktijk beproefde methode, maar hij laat ook beroemde internationale groot­heden aan het woord over de manier waarop zij een groot publiek in korte tijd aan zich binden door hun werk op de juiste manier in de juiste social media en in nieuwsbrieven te promoten en de beste samenwerkingen aan te gaan.

Beeldbewerking
Op deze Professional Imaging is er ook veel aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beeldbewerking. Rob de Winter (Van Duuren Media) is een Adobe Certified Instructor en verwierf onlangs op de Adobe conferentie in Californië het predi­kaat ‘Best Speaker’. Hij zal die nieuwste trucs op het gebied van beeldbewerking in Photoshop uit de doeken doen en besteedt ook aandacht aan beeldbewerking met mobiele apps, op je tablet en telefoon. Rob de Winter voltooit op dit moment zijn nieuwe stan­daardwerk op het gebied van beeldbewer­king en zou weleens kunnen uitgroeien tot de Nederlandse Scott Kelby. Dit boek biedt namelijk alles wat je nodig hebt om elke foto in een handomdraai te veranderen in zijn beste vorm.

Reginar Photography is een urban fotograaf die zich concentreert op lijnen, kleuren en vormen in de stad en zo op eigenzinnige wijze met het begrip straatfotografie omgaat. © Reginar Photography

Nieuwe uitingsvormen
Er worden ook fotografische uitingsvormen getoond die op vroegere edities onderbelicht bleven, zoals bijvoorbeeld abstracte fotogra­fie. Een goed voorbeeld daarvan is het poëtische werk van de Groningse fotografe Iris Depassé. Zij is de oprichter van de Academie voor Abstracte Fotografie, waar ze inspirerende cursussen geeft. Op de Professional Imaging-beurs legt zij uit hoe je met macro­fotografie en landschapsfotografie de werkelijkheid kunt abstraheren en zo een geheel eigen beeldtaal kunt ontwikkelen.

Urban-fotografie
Reginar Photography (Olympus Visionair) is een urban-fotograaf: hij laat zich inspireren door de openbare ruimte en de sfeer in de stad. Met die gedachte in het achterhoofd geeft hij de term straatfotografie een unieke betekenis. Hij concentreert zich op unieke vormen, kleuren en lijnen in het stadsland­schap en weet daarmee grafische voor­stellingen te bereiken die zijn persoonlijke indruk van de stad bij uitstek laten zien.

Professional Imaging 2020
Iris Depassé legt uit hoe je met macrofotografie en landschapsfotografie de werkelijkheid kunt abstraheren en zo een geheel eigen beeldtaal kunt ontwikkelen. © Iris Depassé

Leerzaam weekend
Met meer dan tachtig masterclasses, lezingen, live-shoots en demonstraties in twee theaters en tientallen stands, wordt het een leerzaam en inspirerend weekend voor alle beeldmakers en is er voor elk wat wils. De nieuw­ste mogelijkheden en apparatuur worden bovendien gedemonstreerd door mensen die er al adembenemende resultaten mee hebben behaald en je kunt die apparatuur zelf ook ter hand nemen.

Het model van de Professional Imaging blijft, dat je voor het toegangsbedrag van tien euro (inclusief parkeren), toegang hebt tot alle sprekers. Als je nu je ticket boekt, betaal je zelfs maar € 7,50 (tot 31 januari). Boek hier je ticket met 25% korting!

Professional Imaging 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam