Expoost toont: Even Stilte

0
Expoost
© Anna Swagerman

Vrijdag 10 maart opent Expoost met een feestelijke opening haar deuren voor de expositie Even Stilte van een internationale groep studenten en docenten van de Berlijnse Weißensee kunstacademie, als onderdeel van de ‘Europese Maand van de Fotografie’ (EMOP).

Ze vullen de eeuwenoude Ceciliakapel met verrassende fotografie- en media-installaties. Even Stilte verwijst naar de uitnodiging om je in verschillende hoeken van de ruimte terug te trekken en mee te laten voeren op een visuele reis. Van magische projecties op het plafond, een visuele documentatie van het leven van schapen rondom Berlijn, tot een diepblauwe wereld van keramische objecten. De werken lopen uiteen van analoge handgemaakte foto’s tot hedendaagse digitale technieken.

Expoost
© Marié Nobematsu-Le Gassic

Een aantal lokale Hoornse kunstenaars, waaronder Anna Swagerman en Amrita Karunaratne, is bij het initiatief betrokken. Swagerman studeerde af aan de genoemde academie en zag de Europese Maand van de Fotografie, die gelijktijdig in Berlijn plaatsvindt, als een mooie kans om een stukje van deze stad naar Hoorn te brengen.

De exposanten zijn: Benjamin Althammer, Mila Asmira Mazo Cano, Mathilda Augart & Carlos Martin, Volo Bevza, Anja Dornieden & Juan David González Monroy, Anna Eigner, Lara Jordan, Elena Mir Fakhraei, Amrita Karunaratne, Tibor Köhne, Christopher Krause, Marié Nobematsu-Le Gassic, Dirk Peuker, Clara Pistner, Belen Resnikowski, Andreas Rost, Leevke Succow, Anna Swagerman, Izabela Teleszynska, Leon Titze

EXPOOST
Nieuwsteeg 42, hoorn
woensdag t/m zondag 13:00-17:00u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam