Tom D. Jones – True Wildlife

0
Tom D. Jones
Kenia Feb. 2021 © Tom D Jones

De Belgische Tom D. Jones is wildlife- én fine artfotograaf. Hij fotografeert nooit dieren in gevangenschap. Met deze fotoreeks, waar hij zeven jaar aan werkte, krijgen we een unieke inkijk in het leven van dieren in het wild, gefotografeerd in nationale parken in Afrika. Door zo dicht mogelijk tot bij de dieren te komen en als een portretfotograaf de kleinste details vast te leggen, toont hij hun unieke karakter. Het resultaat bestaat uit tijdloze artistieke portretten van indrukwekkende dieren als olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen en berggorilla’s. De foto’s dragen ook een duidelijke boodschap uit: laten we zorgen voor deze vaak bedreigde diersoorten en de wereld waarop ze rondlopen, voor het te laat is. Precies dat beklemtoont zijn vriend en collega Steve McCurry in het voorwoord van dit boek. Jones werd de laatste jaren meerdere malen bekroond in grote internationale wedstrijden. De meest opvallende hiervan is de prestigieuze Hasselblad Master Award 2012.
Tot en met 12 november exposeert Tom D. Jones met True Wildlife in het Cultuurcentrum Scharpoord, Knokke-Heist (B).

True Wildlife
Tom D Jones
Lannoo
€ 49,99

Tom D. Jones

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam