Leica Summilux-M 90mm F1.5 ASPH

0
Leica Summilux

lichtsterke portretlens

Leica introduceert een hoogwaardig objectief voor M-camera’s, het objectief biedt een hoge lichtsterkte, een dito beeldkwaliteit en een brandpuntsafstand die perfect is voor portretfotografie. De Leica Summilux-M 90mm F1.5 ASPH.

Het optisch ontwerp van de Summilux-M 90mm bestaat uit acht elementen waarvan twee asferisch geslepen elementen met grote diameter. Samen met de volgens Leica ‘exceptionele  precisie  tijdens  het  fabricage-  en assemblageproces’ en een floating element is de beeldkwaliteit van extreem hoog niveau. De beeldscherpte is opvallend hoog tot in de hoeken, bij elke afstandsinstelling en zelfs bij de grootste opening. Beeldfouten zoals vertekening en overstraling worden effectief gecorrigeerd.

Leica Summicon

Fraaie bokeh

De brandpuntsafstand van 90mm is ideaal voor het maken van portretopnamen en dankzij de maximale lensopening van F1.5 kun je het onderwerp prachtig af laten steken tegen een onscherpe achtergrond. Door het optische ontwerp en het diafragma met elf afgeronde lamellen is de bokeh heel fraai. De minimale instelafstand bedraagt slechts 1 meter waardoor je moeiteloos close-ups kunt maken.

M10-P Ghost Edition

De Summilux-M 90mm F1.5 ASPH. is ontworpen voor gebruik op de meetzoekercamera’s met M-vatting, zoals de M10-P waarvan tegelijk met de introductie van de 90mm een nieuwe versie, de Ghost Edition For HODINKEE is aangekondigd. Deze witte camera is ontworpen door het horlogemerk HODINKEE. De camera is geinspireerd door de fascinatie van Benjamin Clymer, de oprichter van HODINKEE, voor de veroudering van tijdloze objecten zoals horloges.

Via de M-adapter L is de 90mm ook te gebruiken op de L-camera’s (van Leica, Panasonic en Sigma). Door de 6-bit codering wordt de lens automatisch herkend door de Leica SL en SL2.

www.transcontinenta.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam