Olympus OM-D E-M5 Mark III

0
Olympus OM-D E-M5 Mark III

De Olympus OM-D E-M5 Mark III deelt heel wat specificaties en mogelijkheden met de E-M1 Mark II, zoals een 20 megapixel Four Thirds-sensor en een hybride autofocussysteem met 121 scherpstelpunten. Omdat de M5 Mark III kleiner is, gebruikt Olympus wel een andere beeldstabilisator. Deze biedt via sensor-shift een winst van maar liefst 5,5 stops. Bij gebruik van een compatibele Micro Four Thirds-lens loopt de winst zelfs op tot 6,5 stops. De elektronische zoeker van de Mark III is kleiner dan op de Mark II, met een vergroting van 0,68x versus 0,74x, maar heeft een oled- in plaats van een lcd-paneel, wat een natuurgetrouwer beeld met hoger contrast belooft.

De Olympus OM-D E-M5 Mark III kan serieopnames maken met 10 beelden per seconde met continue autofocus, en met 30 bps met focus en belichting vergrendeld bij de eerste opname. Verder kan hij als de camera op statief staat ook hoge resolutiebeelden met 50 megapixel maken door meerdere opnames samen te voegen. Verder zijn de vertrouwde opnametechnologieën aan boord zoals live composite, live bulb, pro capture focus bracketing en focus stacking. En zoals altijd bij Olympus is er een waslijst aan Art Filters waarmee je (jpeg-)foto’s zonder computer meteen een artistiek tintje kunt geven. Filmen kan de E-M5 III in 4K-resolutie met 30, 25 of 24 frames per seconde. In de Full HD-modus zijn snelheden tot 120 fps mogelijk, voor een 4x slowmotion effect. De camera heeft een verkoopprijs van € 1.199,-.

www.olympus.nl/.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam