Olympus PEN E-PL10

0
Olympus Pen E-PL10

Olympus brengt de Olympus PEN E-PL10 op de markt, een stijlvolle en kleine systeemcamera. Volgens Olympus is hij bedoeld voor wie vandaag met een smartphone of een camera op instapniveau werkt en zijn of haar fotografie naar een hoger niveau wil tillen.

De Olympus E-PL10 bevat een Four Thirds sensor met 16 megapixel en de TruePic VIII beeldprocessor – dezelfde als in de professionele Micro Four Thirds modellen van Olympus. De camera gebruikt interne beeldsstabilisatie via sensor-shift, en die levert volgens de CIPA-norm een winst van 3,5 stops op. Het autofocussysteem gebruikt contrastdetectie. De PEN E-PL10 haalt een reekssnelheid van 8,6 opnames per seconde, en kan filmen in 4K-resolutie aan 30 frames per seconde.

De camera bevat een uitklapbaar aanraakscherm en is ontworpen met het oog op een eenvoudige bediening. Het volstaat om op het lcd-scherm op het gewenste onderwerp te tikken om tegelijkertijd scherp te stellen en de sluiter te activeren (Touch AF Shutter). Zodra het scherm omlaag geklapt wordt, wordt automatisch de Selfie-modus geactiveerd. Met de e-Portrait opnamemodus wordt de weergave van huidtinten verbeterd. De Art Filter-functie om foto’s te verbeteren met creatieve presets werd voorzien van een Fine Tune optie. Hiermee kan de sterkte van het Art Filter effect makkelijk aangepast worden.

Dankzij de ingebouwde wifi- en bluetooth-connectiviteit kan de E-PL10 gekoppeld worden met een smartphone. De nieuwste versie van de OI.Share-app biedt een speciale “How To”-gids voor de E-PL10. Beginnende gebruikers vinden in deze gids instructievideo’s voor verschillende opnamesituaties en een digitale handleiding met tips & tricks.

De Olympus Pen E-PL10 is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en bruin. Hij wordt exclusief verkocht in de Olympus online shop (https://shop.olympus.eu) voor € 599,-. De kit met de M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ lens kost € 699,-.

Olympus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam