Christian Voigt toont prehistorische skeletten in Evolution

0
Christian Voigt
Tyrannosaurus Rex Tristan © Christian Voigt

De Wanrooij Gallery in Amsterdam presenteert tot en met 24 augustus 2019 een expositie van de Duitse kunstfotograaf Christian Voigt. Voor zijn nieuwste serie Evolution heeft de fotograaf prehistorische skeletten geportretteerd tegen een diepzwarte achtergrond. Driedimensionaal, alsof de dinosaurussen tot leven komen. In de galerie is een selectie van de fascinerende beelden te zien in extra groot formaat.

Christian Voigt geniet internationale bekendheid om zijn monumentale, hyperrealistische landschappen en architectuurfotografie van musea en bibliotheken. Daarbij is de zoektocht naar schoonheid een belangrijk levensmotief. De kunstenaar noemt zijn foto’s ook wel ‘vensters naar de wereld’. Met Evolution breidt Voigt zijn visueel vocabulaire op technisch hoogstaande wijze verder uit. Het idee voor de serie ontstond in 2017 toen hij in het Natural History Museum in Londen het gigantische geraamte van een blauwe vinvis fotografeerde. Voor Evolution zijn authentieke, zeer gedetailleerde foto’s gemaakt in natuurhistorische musea in Berlijn, Denkendorf, Frankfurt am Main en Londen. Onder laboratoriumachtige omstandigheden zijn de delicate skeletten van dinosaurussen als objecten, in speciaal ontworpen frames, minutieus gefotografeerd. Met gebruik van grootformaat analoge camera’s. Tot de intrigerende serie behoren hyperrealistische portretten van een Tyrannosaurus Rex, Stegosaurus en Triceratops Duo.

Christian Voigt
Dysalotosaurus Lettowvorbecki Duo © Christian Voigt

Christian Voigt (München, 1961) woont in Hamburg en Zuid-Frankrijk. Hij is afkomstig uit een familie van uitgevers en fotografen en behoort inmiddels tot de meest succesvolle fotografisch kunstenaars van Duitsland. Zijn autonome werk is te zien geweest op meer dan honderd exposities in met name Europa en de Verenigde Staten. Ook is het opgenomen in de collecties van een groot aantal verzamelaars.

Christian Voigt | Evolution
t/m 24 aug
Wanrooij Gallery
KNSM-laan 301, Amsterdam

Christian Voigt
Euoplocephalus © Christian Voigt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam