Olympus verkoopt camera- en lensafdeling

0
olympus

Olympus heeft aangekondigd dat het zijn Imaging-divisie, die camera’s en objectieven op de markt brengt, wil afstoten. De Japanse investeringsmaatschappij JIP wil de activiteiten overnemen.

De cameramarkt maakt barre tijden door, met dalende verkoopcijfers en dit jaar de corona-crisis daarbovenop. De Imaging-divisie van Olympus is al drie opeenvolgende jaren verlieslatend. Daarom wil Olympus zijn foto-activiteiten afstoten. Het zal deze verkopen aan JIP (Japan Industrial Partners), een investeringsmaatschappij die al eerder verlieslatende bedrijven of afdelingen overnam – zoals de VAIO-computeractiviteiten van Sony. De overname moet eind dit jaar afgerond zijn.

Olympus

Voor de gebruiker verandert er op korte termijn niets: Olympus blijft camera’s en objectieven verkopen en zal bestaande klanten blijven ondersteunen. Na de overname zullen deze activiteiten voortgezet worden door een nieuw op te richten onderneming. Voorafgaand aan de verkoop wil Olympus zijn Imaging-divisie ‘structureel hervormen’ om deze winstgevender te maken.

Olympus Imaging begon in 1936 met de productie en verkoop van camera’ met Zuiko objectief. In 1959 volgde de compacte ‘halfkleinbeeld’ Pen, die 72 opnames kon maken op een standaard 35mm rolletje met 36 belichtingen.

In 2003 stelde Olympus het Four Thirds systeem voor, met een nieuw sensorformaat (18 × 13.5 mm) en lensvatting. Hieruit ontwikkelde zich het spiegelloze Micro Four Thirds formaat dat in 2008 op photokina werd onthuld.

Het moederbedrijf, Olympus Global Corporation, is ook actief in reprografie, audio, machine- en instrumentenbouw en cosmetica. Olympus Medical Systems is marktleider inzake endoscopen en een van de bekendste makers van microscopen.

Olympus

Kijk hier voor meer nieuws over Olympus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam