Miniportfolio abonnees Chris Coenders

Focus publiceert elke maand een miniportfolio met de beste of mooiste foto’s van een van onze abonnees. #2 Chris Coenders

0
© Chris Coenders

Kun je iets over jezelf vertellen?
“Ik ben Chris Coenders, 51 jaar, en getogen in Horst (Limburg) en sinds 2004 actief met fotografie aan de slag. Getriggerd door een goede vriend in het bezit van een spiegelreflexcamera, vroeg ik me af of fotografie ook iets voor mij zou zijn. En dat bleek dus het geval. Ik ben opgeleid tot metaalbewerker en nog steeds met veel plezier werkzaam in de metaal. Ik ben graag op ontdekkingstocht in de natuur en probeer dit op verschillende manieren vast te leggen. Verder kan ik genieten van lekker eten en gezellige avonden met vrienden. Of met gelijkgezinden op fotoreis naar bijvoorbeeld IJsland, Frankrijk en Rome. Binnenkort ga ik met andere amateurfotografen richting Lofoten.”

© Chris Coenders

Heb je een fotografie-opleiding gedaan?
“Nee, ik heb geen opleiding gedaan, maar ben gewoon zelf aan de slag gegaan om dingen uit te proberen. Zowel in het maken van foto’s als in het bewerken van foto’s door middel van Photoshop. Ik heb veel geleerd uit boeken en door te kijken naar filmpjes op YouTube en internetfora.”

Heb je voorkeur voor bepaalde fotografie?
“Ja, dat heb ik. Macrofotografie trekt me aan omdat ik op die manier de kleine vaak verborgen (insecten)wereld dichterbij kan brengen. Dieren in de natuur – en in dierentuinen – breng ik ook graag op zo’n manier in beeld dat het bijna portretfotografie wordt. Maar ik kan ook helemaal opgaan in het in beeld brengen van landschappen en architectuur.”

Chris Coenders
© Chris Coenders

Wat vind je goed aan je fotografie en waar wil je nog aan werken?
“Ik denk dat ik goed op weg ben, zowel wat foto’s maken betreft als met fotobewerking. Het lukt me steeds beter om speciale effecten te bereiken. Door een bepaalde belichting, camerastandpunt of bewerking achteraf. Waar ik duidelijk nog niet goed in ben is het fotograferen van mensen. Met name portretfotografie. Ik ben hier wel vaker voor gevraagd, maar voel me nog te onzeker op dat vlak. Ik vind het lastig om personen aan te sturen.”

Wat zit er in je fototas?
“Ik werk met Nikon-apparatuur. Ik heb een D850 en D500 camera. Lenzen: 14-24 mm f2.8, 24-70 mm f2.8, 70-200 mm f2.8 E FL, 300 mm f4 E PF; een macrolens 105 mm f2.8, teleconverter 1.4 III en 1.7 II; een flitser SB 900 en een macroflitser R1 C1. Verder nog een Sirui Carbon M-3204X statief en een Elinchrom D-Lite RX 4 To Go 500watt studio flitsset.”

© Chris Coenders

Wie of wat inspireert je?
“Ik ben begonnen met kijken naar werken van andere fotografen op de site 1x.com. In eerste instantie om de prachtige foto’s die daarop staan te bewonderen. Maar al snel wilde ik datgene wat ik zag ook zelf kunnen maken. Ik kan nog steeds uitgedaagd worden door foto’s van andere fotografen.”

Is er nog iets wat we moeten weten:
“Ik leer nog elke dag. Ik blijf dingen uitproberen. Ik besteed veel van mijn vrije tijd met veel plezier aan fotografie en fotobewerking. En kan genieten van een geslaagde foto en leuke reacties van mensen op mijn foto’s.”

Meer foto’s van Chris Coenders vind je hier

© Chris Coenders
Chris Coenders
© Chris Coenders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam