Miniportfolio abonnees #1 Sandra Uittenbogaart

0
Sandra Uittenboogaart
© Sandra Uittenbogaart

Focus publiceert elke maand een miniportfolio met de beste of mooiste foto’s van een van onze abonnees. #1 Sandra Uittenbogaart

Sandra, kun je iets over jezelf vertellen?
“Mijn naam is Sandra Uittenbogaart, ik ben semiprofessioneel fotograaf, en kom uit Den Haag. Ik combineer een baan als redacteur bij de Rijksoverheid met een grote passie voor fotografie. Ik maak veel vrij werk maar fotografeer het laatste jaar ook steeds vaker in opdracht. Bijvoorbeeld voor Haagse organisaties.”

Heb je voorkeur voor bepaalde fotografie?
“Het liefst fotografeer ik op straat, waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Dit voorjaar heb ik mijn groothoek ingewisseld voor een kleine telelens en ben ik meer experimentele beelden gaan maken. Ik werk daarbij vanuit licht, sfeer en kleur en ga op zoek naar een complexere gelaagdheid, naar beelden die zichzelf niet direct prijsgeven. Op die manier probeer ik ook de kijker te raken. Deze foto’s vind je hier in mijn portfolio.”

© Sandra Uittenbogaart

Heb je een fotografieopleiding gedaan?
“Ik heb diverse cursussen gevolgd en een jaar de vakopleiding van de Fotoacademie, maar die paste niet helemaal bij mij. Ik was al bezig met exposities en boeken, terwijl zoiets pas na je opleiding van je werd verwacht. Momenteel volg ik een werkgroep autonome fotografie bij fotoschool Statief en dat past beter bij me.”

Sandra Uittenboogaart
© Sandra Uittenbogaart

Met welke apparatuur werk je?
“Ik werk met meerdere camera’s. Voor mijn straatfotografie gebruik ik al jaren de superkleine Sony RX100, die mij dagelijks nog blijft verrassen met zijn kwaliteit. Voor mijn werk in opdracht kan ik niet zonder mijn Samsung NX1 met diverse lenzen. De foto’s in dit portfolio zijn trouwens ook gemaakt met deze camera en een 45 mm 1.8 lens. Ik vind het nog steeds doodzonde dat Samsung uit de fotografiemarkt is gestapt.”

© Sandra Uittenbogaart

Wat vind je goed aan je fotografie en waar wil je nog aan werken?
“Ik ben sterk in composities maken en kan heel goed het moment vangen. Wat ik in mijn documentaire straatfotografie nog wil leren, is dichter op mensen komen. De beelden worden daar vaak sterker van. En voor mijn werk in opdracht is aansturing van modellen soms nog lastig.”

Wie of wat inspireert je?
“Andere fotografen, vooral goede straatfotografen en allrounders, maar ook schilderkunst. Op Instagram ben ik groot fan van de Britse fotografen Jack Davison en Joshua Jackson. Je ziet daar ook de link met mijn portfolio. Ook haal ik veel inspiratie uit een platform als Lensculture.”

© Sandra Uittenbogaart

Is er nog iets wat we moeten weten?
“Ik heb verleden jaar een fotoboek over Scheveningen uitgegeven. Door dat fotoboek is er veel gaan rollen en exposeer ik nu volgend jaar – samen met drie andere Haagse fotografen – in museum Panorama Mesdag. Het wordt een prachtig project, waarbij we het hedendaagse Scheveningen zeer divers in beeld brengen.”     

© Sandra Uittenbogaart

Miniportfolio voor abonnees!*
Wij zijn benieuwd naar de foto’s van onze abonnees, amateur of prof; wat drijft jullie, waar en wat fotograferen jullie graag?
Wil je ook kans maken op een miniportfolio in Focus, stuur dan minimaal 4 en maximaal 7 van je beste of mooiste foto’s naar focus@focusmedia.nl.
*niet-abonnees zijn uitgesloten van deelname.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam