Sony A7R IV: resolutie van 61 megapixels

0

De Sony A7R IV is een professionele systeemcamera met een full-frame sensor met niet minder dan 61 miljoen beeldpunten.

Of Sony geschrokken is door de full-frame systeemcamera’s van andere merken die vorige jaar werden geïntroduceerd is niet bekend. Ze slaat in ieder geval wel keihard terug met de A7R IV, een systeemcamera met veel voordelen zoals een ongelooflijke resolutie van 61 megapixels, een elektronische zoeker met 5,76 miljoen beeldpunten en een dynamisch bereik van  vijftien stops.

Verbeterde sensor
De Sony A7R IV is op veel punten verbeterd en het meest in het oog springend is natuurlijk de sensor, deze full-frame back-illuminated Exmor R sensor beschikt zoals gemeld over maar liefst 61 miljoen pixels. Sony is er ondanks de toename van het aantal pixels in geslaagd om het ruisniveau te verlagen, zodat je bruikbare resultaten bij extreem hoge gevoeligheden krijgt. Door het dynamische bereik van 15 stops (bij lage gevoeligheden) heb je meer doortekening in hoge lichten en schaduwen, waardoor de beelden er veel natuurlijker uitzien.

240 megapixel
Heb je nog niet genoeg aan 61 megapixels en fotografeer je vooral stationaire onderwerpen, zoals kunst, producten en interieurs? Gebruik dan de nieuwe Pixel Shift Multi-modus waarbij de camera maximaal zestien beelden opneemt waarbij de sensor steeds een halve of hele pixel verschuift. Na het automatisch samenvoegen van de opnames ontstaat een beeld met een enorme resolutie en dito detailscherpte van 240 megapixel.

Snel
Sony heeft de hoge resolutie weten te combineren met een snelle werking. Zo is de seriesnelheid 10bps met een maximale opnametijd van zeven seconden bij full-frame en zelfs 21 seconden bij gebruik van de APS-C 26mp cropmodus. De verbeterde AF beschikt over 567 fasedetectie-AF scherpstelpunten die 74% van het beeldveld afdekken, plus 425 contrast-AF punten. De camera stelt ultrasnel en precies scherp en kan moeiteloos onderwerpen volgen. De Eye-AF detecteert gezichten en ogen om er snel en foutloos op scherp te stellen.

Verbeterde stabilisatie
Sony is er in geslaagd om de geroemde in-camera beeldstabilisatie te verbeteren. Het systeem is aangepast aan de hoge opnameresolutie en de nieuwe sluiter werkt trillingvrij. Het resultaat is een voordeel van maximaal 5.5 stops, wat betekent dat je met een 5.5 stops langere sluitertijd kunt werken.

Sony A7 IV

Filmen
De maximale filmkwaliteit is 4K en door het achterwege laten van pixel-binning is de beeldkwaliteit hoog. De hybride scherpstelling stelt de afstand schokvrij in en hij kan ook perfect op de ogen van het onderwerp scherpstellen. Door functies als Hybrid Log Gamma, S-Log 2 en, S-Log 3, en de nieuwe Multi Interface-aansluiting (voor accessoires als de XLR-adapter)  is de A7 IV ook geschikt voor professionele cineasten.

Body
De degelijk uitgevoerde behuizing van de Sony A7R IV heeft een verbeterde afdichting tegen vocht en stof en veel knoppen zijn verbeterd, de ontspanknop en de handgreep zijn vergroot. Je kunt het opklapbare scherm gebruiken of de vernieuwde OLED Tru-Finder zoeker die nu over maar liefst 5.76 miljoen beeldpunten en daarmee een ultrascherp beeld beschikt. De accu gaat langer mee, je kunt nu 670 opnamen maken op een volle acculading. Opladen kan ook via de USB-aansluiting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam