Professional Imaging 2020: meer beleving en inspiratie

Professional Imaging bestaat al eenentwintig jaar en gooide de afgelopen jaren het roer om naar meer beleving en inspiratie. Dat leverde op de vorige editie meer dan tienduizend bezoekers op. De weg die toen werd ingeslagen wordt dit jaar vervolgd, met nog meer sprekers, masterclasses, workshops, demonstraties en fotomomenten. Het model van de Professional Imaging blijft gelijk: de bezoeker heeft voor het toegangsbedrag van tien euro (inclusief parkeren) toegang tot alle onderdelen van dit event.

0
Professional Imaging 2020

Dit jaar is er meer aandacht voor de richting waarin de fotografie zich ontwikkelt. Het medium fotografie wordt steeds vaker gecombineerd met andere disciplines als video, online uitingen, vlogging en samenwerkingen. De techniek maakt dat mogelijk en als fotograaf moet je al deze zeilen bijzetten om boven het maaiveld uit te komen. Bovendien gaan er steeds meer vrouwen fotograferen, wat de fotografie verandert en mannen op hun beurt weer beïnvloedt en inspireert. Met deze ontwikkelingen is bij de programme­ring van Professional Imaging Experience 2020 rekening gehouden. Naast de beeld­makers die hun werkwijze uitleggen, is er onder meer aandacht voor zaken als video, vloggen, personal branding, marketing en het zelf uitgeven van fotoboeken.

Professional Imaging 2020
Saskia Boelsums legt op de PI uit hoe ze haar iconische Hollandse landschappen maakt en hoe ze er steeds meer erkenning mee heeft gekregen. © Saskia Boelsums

Eigen signatuur
Om je als beeldmaker te onderscheiden, moet je precies weten hoe je het meeste uit de techniek haalt, maar vooral hoe je een concept bedenkt en een eigen handteke­ning creëert. Op dat laatste richt de Profes­sional Imaging Experience zich in maart. Rond de tachtig inspirerende beeldmakers zijn voor deze editie uitgenodigd om aan het publiek over te brengen hoe zij hun mooie beelden maken en een eigen signa­tuur bereiken. Professional Imaging biedt de crème de la crème op fotografisch gebied in Nederland en zij leggen op toe­gankelijke wijze uit hoe zij te werk gaan. Aansluitend zijn zij elders op de beursvloer aanspreekbaar om nog meer toelichting te geven. Exposanten en importeurs laten hun nieuwste apparatuur zien, maar ook experts die daar al mee hebben gewerkt komen in deze stands aan het woord. Je kunt de apparatuur daar zelf uitproberen en de resultaten van ambassadeurs en andere visionairs meteen zien. Bovendien zijn er op de beursvloer veel meer fotomomenten en fotogenieke onderwerpen die je zelf kunt vastleggen.

Professional Imaging 2020
Arno de Bruijn combineert zijn adembenemende huwelijksfotografie met video en droneshots. Hoe hij van deze ingrediënten een aansprekend amalgaam maakt, legt hij op inspirerende wijze uit. © Arno de Bruijn

Masterclasses
De fotografen die Masterclasses geven, blinken uit op hun vakgebied. We lichten er hier een tweetal uit. Saskia Boelsums geeft op de PI een Masterclass in landschapsfotografie. Ze is verkozen tot Kunstenaar van het jaar 2020. In de finale versloeg ze onder anderen Erwin Olaf en Daan Roosegaarde. Saskia’s werk bestaat vooral uit oer-Hollandse taferelen. Ze is geïnspireerd door de Hol­landse Meesters op het gebied van schilder­kunst en door wat zij als inspiratiebron hadden: het Hollandse landschap. “Als je er oog voor krijgt, zie je wat een schoonheid er om je heen is; wat er groeit en bloeit, wolkenluchten en zon”, vertelt ze. Boelsums ziet zichzelf niet als fotograaf, maar als kunstenaar met een camera. “Ik ben beeldend kunstenaar en gebruik fotografi­sche technieken. Wat je ziet op de foto’s heb ik ook zo gemaakt. Daarna werk ik aan de kleur, contrast en aan licht en donker.” (lees hier meer over Saskia Boelsums).
Arno de Bruijn is een typisch voorbeeld van hoe een fotograaf tegenwoordig te werk gaat. Hij combineert zijn huwelijksfotografie die op zichzelf al adembenemend is, met video en droneshots. Hoe hij van deze ingrediënten een aansprekend amalgaam maakt, legt hij op inspirerende wijze uit, zodat jij zijn aanpak kunt vertalen naar jouw tak van fotografie.

CameraNU.nl is Retailpartner van Professional Imaging. Zij sluiten met hun aanbiedingen aan op de behoeften van beeldmakers. Ze organiseren tevens een Fotografencafé, waar grote talenten gemakkelijk benaderbaar zijn om hun werkwijze toe te lichten.
Op de meeste stands zijn demonstraties te zien door beeldmakers die al met de nieuwste apparatuur hebben gewerkt. Zij laten zien hoe je daar verbluffende resultaten mee kunt behalen.
Naast demonstraties van topfotografen biedt de stand van Studio34x de gelegenheid om zelf met de nieuwste apparatuur aan de slag te gaan. Deze fotomomenten worden in de komende editie uitgebreid.

De komende weken worden meer sprekers op Professional Imaging 2020 bekendgemaakt. Hou daarvoor de website professionalimaging.nl in de gaten en like ons op Facebook.

Professional Imaging 2020
28, 29 en 30 maart 2020
De Loods, Nijkerk
entree: € 10,- als je vóór 31 januari 2020 boekt: € 7,50

RETAILPARTNER
MEDIAPARTNER

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam