“That’s one small step for a man, a giant leap for mankind.”

0
foto: Astronaut Edwin E. Aldrin © NASA (Musee de la Photographie)

Het kan je bijna niet ontgaan zijn met alle aandacht in de media; op zondag 21 juli is de maanlanding door Apollo 11 precies 50 jaar geleden. Miljoenen mensen, gekluisterd aan de televisie, zagen Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zetten. In België zijn twee fototentoonstellingen rondom de maan en de maanlanding te zien.

Splendide isolement
Tijdens de maanlanding maakten de astronauten van Apollo 11 bijna 1.400 foto’s onder slechte lichtomstandigheden. In Musee de la Photographie kun je de mythische missie opnieuw beleven, met 85 vintage afdrukken van de NASA, afkomstig uit de collectie van Bruno Vermeersch.

Splendide isolement
t/m 22 september
Musee de la Photographie
Avenue Paul Pastur 11, Charleroi (B)

Lunar Orbiter 1 Frame 1117-1966. © NASA Archief (Fotomuseum Antwerpen)

MAAN / MOON
In 2019 is de maan nog steeds onderwerp van droom en verbeelding, maar evengoed inzet van een mondiale space race. Het FOMU gaat op zoek naar het verhaal achter deze ongrijpbare witte schijf aan het firmament en verkent haar wetenschappelijke, politieke en poëtische kanten. Het resul­taat is een prikkelende beeldenstroom, die balanceert op het dunne koord tussen feiten en fictie, tussen bittere ernst en zoete dromen.
De tentoonstelling bevat 19de-eeuwse historische fotografie, archiefbeelden van NASA en Life Magazine en divers werk van Annemie Augustijns, Tom Callemin, Cortis & Sonderegger, Cristina de Middel, Joan Fontcuberta, Vincent Fournier, Léon Gimpel, Harry Gruyaert, Sjoerd Knibbeler, Michael Light, Agnes Meyer-Brandis, Joel Meyerowitz, Lisa Oppenheim, Penelope Umbrico en anderen.

MAAN / MOON
t/m 6 oktober
Fomu – Fotomuseum Antwerpen
Waalsekaai 47, Antwerpen (B)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam