Masculinities in Fotomuseum Antwerpen

0
Masculinities
Thomas Dworzak Taliban portrait. Kandahar, Afghanistan. 2002. © Collection T. Dworzak/Magnum Photos

In deze tentoonstelling wordt het mannelijke in al zijn complexiteit onderzocht. Masculinities stelt maatschappelijke verwachtingen en gendernormen ter discussie. Het concept van ‘de ideale man’ wordt losgelaten en er wordt gepleit voor het idee van meerdere vormen van mannelijkheid. Aan de hand van film en fotografie van de jaren zestig tot vandaag wordt getoond hoe mannelijkheid door de jaren heen wordt ervaren, uitgedragen en gevormd.

Zo komen onderwerpen aan bod als queer identiteit, macht en patriarchaat, hypermannelijke stereotypes, het zwarte lichaam, vaderschap en de vrouwelijke blik op mannen. Er is werk te zien van meer dan vijftig grensverleggende internationale kunstenaars, fotografen en filmmakers, onder wie Richard Avedon, Rineke Dijkstra, Peter Hujar, Isaac Julien, Rotimi Fani-Kayode, Robert Mapplethorpe, Catherine Opie en Wolfgang Tillmans.

Masculinities: Liberation through Photography
t/m 13 mrt 2022
FOMU Fotomuseum Antwerpen
Waalsekaai 47, Antwerpen (B)

Catherine Opie Rusty, 2008 © Catherine Opie, Courtesy Regen Projects, Los Angeles and Thomas Dane Gallery, London


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam