Kijktip: 2Doc: Visages villages van Agnès Varda en JR

0
Visages villages
Agnès Varda en JR, Visages villages

Op vrijdag 21 juni is om 22.55 uur bij NPO 2 de documentaire Visages villages te zien van Agnès Varda en JR. Regisseur en fotograaf Agnès Varda is een markante figuur in de Franse cinema. Ooit was ze het boegbeeld van de nouvelle vague. Samen met de fotograffitikunstenaar JR trekt ze in een bus door Frankrijk. Het unieke duo portretteert de mensen die ze onderweg ontmoeten, geleid door toeval, passie en intuïtie. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. JR fotografeert ‘gewone’ mensen en Varda knoopt met iedereen gesprekjes aan. De foto’s worden opgeblazen tot reuzenformaat en op muren, gebouwen, loodsen en containers geplakt.
Visages villages won op het filmfestival van Cannes in 2017 de L’Oeil d’Or voor beste documentaire en kreeg de publieksprijs op het filmfestival van Toronto. Agnès Varda was de eerste vrouwelijke regisseur die in 2017 een ere-Oscar ontving. Ze overleed op 29 maart 2019 op negentigjarige leeftijd.

Visages villages (Frankrijk, 2017) is een film van Agnès Varda en JR.

Visages villages
Agnès Varda en JR, Visages villages

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam