Tamron 35-150mm F2.8-4 Di VC OSD

0
Tamron 35-150mm

In februari had Tamron al een tipje van de sluier over Tamron 35-150mm F2.8-4 Di VC OSD opgelicht, en nu zijn alle details bekendgemaakt. De Tamron 35-150mm F2.8-4 Di VC OSD heeft een opmerkelijk zoombereik van groothoek tot tele. Het is daarmee een veelzijdig objectief voor portret- en huwelijksfotografie, omdat je zonder lenzen te wisselen kunt variëren tussen omgevingsportretten en beeldvullende close-ups. Het dekt het bereik van vier veel gebruikte objectieven met vast brandpunt: 35mm, 50mm, 85mm en 135mm.

Het objectief is opgebouwd uit 19 elementen in 14 groepen, waaronder drie LD (Low Dispersion) -glaselementen en drie hybride asferische lenzen om optische aberraties te corrigeren. De autofocus wordt aangedreven door een OSD-motor (Optimized Silent Drive) die snel en accuraat maar ook stil is. Dat moet storende geluiden tijdens portretshoots voorkomen. De kortste scherpstelafstand bedraagt slechts 45 cm over het hele zoombereik. De beeldstabilisatie zorgt voor een winst van vijf stops.

Het objectief is afgedicht tegen stof en spatwater, en een fluorcoating beschermt het voorste lenselement tegen vuil en vingerafdrukken. Met Tamron’s TAP-in Console kan de firmware van de lens bijgewerkt worden, en kunnen de autofocus- en beeldstabilisatie bijgestuurd worden. Het objectief (€ 989,-) is nu leverbaar met Nikon F-lensvatting, de Canon versie verschijnt eind juni.

tamron.nl
Lees hier de test van de Tamron 28-75mm F2.8 Di III RXD & 70-210mm F4 Di VC USD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam