Owen Schumacher: tentoonstelling De stad als podium

0
Owen Schumacher
Foto: Owen Schumacher

Acteur, schrijver en televisiemaker Owen Schumacher heeft een passie voor fotografie. Vrijwel dagelijks plaatst hij foto’s op Instagram. In het Atrium in Den Haag is vanaf 2 augustus werk te zien dat hij sinds 2017 als straatfotograaf heeft gemaakt.

Owen Schumacher
Foto: Owen Schumacher

Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Owen ook foto’s in Den Haag gemaakt. ‘Ik vind niks heerlijker dan op vrije uren door de stad te dwalen en naar mensen te kijken. Vroeger nam ik dat soort situaties alleen geestelijk in me op en maakte ik er soms later een Koefnoen-scene van, maar de laatste tijd probeer ik ze vast te leggen met mijn kleine, compacte camera. Ik leg vooral vast wat ik zie. Ik ben niet op zoek naar fotografische perfectie, maar ik heb er veel plezier in om met een ironisch oog en met empathie voor de bewoners door de stad te lopen en om af en toe te vangen wat me raakt, een binnenpretje bezorgt of inspireert. Als je goed kijkt is overal om je heen theater en is de stad één groot podium.”

De Stad als podium is van 2 aug t/m 7 sept te zien in het Atrium in Den Haag.
www.schumacher.amsterdam

Owen Schumacher
Foto: Owen Schumacher

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam