Noorderlicht Fotofestival 2021: Open Student Call

0
Noorderlicht fotofestival
©Marc Knip-Presentatie-Open-Student-Call-2020

Voor de tweede keer geeft het Noorderlicht Fotofestival een Open Student Call uit. In 2020 zetten ruim 144 studenten uit meer dan 30 verschillende landen zetten hun werk op het landgoed achter Museum Belvédère in Heerenveen. Het thema van de 28e editie van het festival is The Makeable Mind; dat de relatie tussen visuele cultuur en de werkelijk verkent. Wat is de invloed van beeldtechnologieën, communicatiemedia en (burger)journalistiek op ons? Vanaf 7 augustus t/m 3 oktober 2021 is het festival te bezichtigen op verschillende locaties in Groningen en Friesland. Stuur tot 17 mei je inzending in!

The Makeable Mind
Er vindt een verandering plaats in hoe wij de wereld zien en hoe de wereld visueel aan ons getoond wordt. Het internet is een grote bron geworden die veel impact heeft op ons. Continu worden wij gevraagd om te oordelen over wie en wat wij vertrouwen. Daarom richt het Noorderlicht Fotofestival 2021 erop hoe deze vormen van werkelijkheid onze gedachtegang kunnen veranderen.
Het fotofestival The Makeable Mind wordt een mix van eigen onderzoeken en inzendingen. Het wordt samengesteld door festivalcurator Paulien Dresscher, in overleg met het team van Noorderlicht en junior beheerder George Knegtel.

@noorderlicht

Open Student Call
Voor deze editie vraagt Noorderlicht studenten wereldwijd om vast te leggen hoe het is om te leven in een wereld die om de seconde verandert. Met één beeld moeten zij vastleggen wat voor hun voelt als werkelijkheid. Kunnen zij fake nieuws onderscheiden van feiten en wat geloven zij?

Data’s en deadline
De deadline voor deze Student Open Call is op 17 mei 2021.
Het fotofestival is te zien vanaf 7 augustus t/m 3 oktober 2021.

Voor meer informatie over het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021 ga naar: www.noorderlicht.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam