Nikon kondigt full-frame systeemcamera aan

Nikon kondigt officieel aan dat het een full-frame systeemcamera ontwikkelt. Exacte specificaties of een introductiedatum deelt de Japanse cameramaker nog niet mee, maar Nikon-fans kunnen alvast uitkijken naar een adapter waarmee ze bestaande Nikkor objectieven kunnen blijven gebruiken.

0
Nikon

Nikon maakt een einde aan maanden van speculatie en geruchten: de Japanse cameramaker kondigt officieel aan dat het werkt aan een full-frame FX-formaat Nikon-systeemcamera en aan Nikkor-objectieven met een nieuwe vatting. Om gebruikers van bestaande objectieven met de Nikon F-lensvatting tegemoet te komen, komt er een adapter om deze op de nieuwe lensvatting te gebruiken. Een slimme zet, want in de geschiedenis van Nikon zijn er meer dan 100 miljoen Nikon F lenzen geproduceerd.

Nikon

Verdere details over de camera, geplande objectieven of de adapter ontbreken nog. Om de belangstelling voor de nieuwe systeemcamera levendig te houden heeft Nikon een website gemaakt waar je nu alvast een teaser kunt bekijken. Deze teaser geeft alvast een indruk van de afmetingen van de camera, en op de website Nikonrumors heeft iemand uitgerekend – vertrekkende van de afmetingen van de flitsschoen – wat de afmetingen van Nikons nieuwe systeemcamera zouden kunnen zijn.

Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei zal Nikon zijn systeemcamera al op 23 augustus voorstellen. Het toestel zou dan te zien zijn op photokina eind september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam