Binnenkort: Chris Killip Retrospectief

0
Chris Killip
Youth on wall, Jarrow, Tyneside, 1975 © Chris Killip Photography Trust/Magnum Photos

Met een overzichtstentoonstelling van de Britse fotograaf Chris Killip (VK, 1946 – 2020) presenteert Fotomuseum Den Haag het werk van een groot fotograaf, die nog relatief onbekend is bij het grote publiek. Chris Killip wordt gezien als een van de meest invloedrijke naoorlogse Britse fotografen, geroemd om zijn empathische, maar vooral eerlijke documentaire blik. In dit overzicht worden meer dan 140 werken bijeengebracht, het meest complete overzicht van zijn werk tot nu toe, met ook nooit eerder vertoond werk.

Chris Killip is met name bekend om het werk dat hij in de jaren ‘70 en ‘80 van de vorige eeuw maakte in het noordoosten van Engeland. Engeland was niet meer het centrum van de industriële wereld. De ene na de andere grote fabriek in het noorden van Engeland sloot, met grote werkeloosheid als gevolg. Killip legde deze teloorgang vast en richtte zich op de working class, de mensen die het hardst werden getroffen door de economische aardverschuiving die plaatsvond. Hij wist deze mensen in hun volle waardigheid vast te leggen; nergens voelt zijn blik als oordelend.

Chris Killip
31 aug t/m 5 jan 2025
Fotomuseum Den Haag, Stadhouderslaan 43, Den Haag

Tot en met 18 augustus te zien in het Fotomuseum Den Haag: Boris Mikhailov – Oekraïens dagboek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam