Overleven – De strijd tegen het smeltende ijs

0
Overleven
Groenland © Nicole Franken

Natuurbranden in Canada. Hitterecords in Zuid-Europa. Overstromingen in Pakistan. Droogte in Ethiopie. Smeltende ijskappen op de Zuid- en Noordpool. De weersextremen volgen elkaar in rap tempo op. Met name inheemse volken worden hard getroffen: zij leven van, in en met de natuur die nu door de klimaatverandering verwoest wordt en dreigt te worden. Yvonne Dudock (tekst) en Nicole Franken (fotografie) verbleven in vijf inheemse gemeenschappen in het poolgebied en draaiden mee in hun dagelijkse leven. Ze luisterden naar hun verhalen, stelden vragen en observeerden. Het resultaat is een vijftal indringende, persoonlijke portretten over de effecten van klimaatverandering op het dagelijks leven van de Sami in Zweden, de Inuit in Groenland, de Khalka in Mongolie, de Loba in Nepal en de Vuntut Gwitchin First Nation in Canada. Als de opwarming van de aarde in dit tempo doorzet, gaan hun cultuur, levenswijze en band met de natuur voorgoed verloren.

Overleven – De strijd tegen het smeltende ijs
Yvonne Dudock en Nicole Franken
Terra | € 34,99

Overleven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam