Elliott Erwitt, a retrospective

0
Elliott Erwitt
© Tempora

Deze tentoonstelling biedt het uitgebreidste retrospectief van het oeuvre van Elliott Erwitt, tot nu toe. Maar het is vooral ook de laatste tentoonstelling waaraan hij zelf nog heeft meegewerkt, waardoor ze iets bijzonders krijgt. Tot aan het einde van zijn leven was hij begaan met de promotie van zijn werk. Deze tentoonstelling, de eerste sinds de dood van de fotograaf in november vorig jaar, vindt plaats op een bijzondere locatie aan de Grote Markt, in het hart van Brussel. Het is een retrospectief naar het beeld van de fotograaf: diep humanistisch, toegankelijk en niet zonder humor.

Elliott Erwitt, a retrospective
t/m 5 jan 2025
Grote Markt 5, Brussel, (B)

Elliott Erwitt
USA. New York, New York. 1974. Elliott Erwitt/ Magnum Photos

Deze opdrachtfoto, in 1974 genomen in New York, gaat over een thema dat Erwitt na aan het hart ligt: honden en benen. In opdracht van een schoenenmerk nam hij in 1946 zijn eerste foto in deze trant. Daarbij vertrok hij van een eenvoudig principe: om schoenen naar waarde te schatten moet je kijken op hondenhoogte. Het was trouwens zijn eerste gepubliceerde foto. Elliott Erwitt beschouwde honden als perfecte modellen: ‘Ze zijn overal. Ze zijn doorgaans vriendelijk. Ze klagen niet. En ze vragen niet om een afdruk van hun foto.’ Voor deze foto voegde Elliott Erwitt eraan toe: ‘Het is een professionele hond, een betaald model.

Ook te zien in Antwerpen; het Gevaert Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam