Amsterdam Art Weekend

0
Paul Kooiker, Eggs and Rarities, met dank aan tegenboschvanvreden

Van 22 tot en met 25 november 2018 vindt voor de zevende keer Amsterdam Art Weekend plaats. Tijdens dit evenement kun je kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst.

Tijdens Amsterdam Art Weekend presenteren 52 culturele instellingen een afwisselend programma. De diverse galeries presenteren nieuwe tentoonstellingen en een verdiepend programma van artist talks en performances. Amsterdam Art Weekend is ook het moment waarop kunstprofessionals vanuit de hele wereld elkaar ontmoeten om actuele thema’s te bespreken.

Natuurlijk is er ook fotografie te zien. In galerie Tegenboschvanvreden onderzoekt ​​Paul Kooiker de relatie tussen degene die observeert en de geobserveerde, tussen kunstenaar en model. Eggs and Rarities is te zien van 23 november t/m 5 januari.

© Zanele Muholi. Courtesy of Stevenson, CapeTown/Johannesburg and Yancey Richardson, New York

In de Prince Claus Fund Gallery is t/m 26 april de groeptstentoonstelling A Sheet of Paper Can Become a Knife te zien. De kunstenaars in deze expositie zetten zich allemaal in voor de strijd tegen geweld. Er zijn fotowerken van onder meer Newsha Tavakolian, David Goldblatt en Zanele Muholi.

Alice Browne gaat op 24 november in gesprek met Katharine Cooper over de kunst van fotografie. Cooper is een Zuid-Afrikaans portret- en documentairefotograaf. Haar werk is t/m 19 januari te zien in de Flatland Gallery.

Kijk voor het volledige programma op Amsterdamart.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam