Het Scheepvaartmuseum – Redders op zee

0
Redders op Zee
Corrie van de Haven-Eikelenboom, opstapper. © Robin de Puy

Met de fotografietentoonstelling Redders op zee viert Het Scheepvaartmuseum 200 jaar Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). De tentoonstelling zet vrijwilligers van de KNRM, de ‘Redders op zee’, in de schijnwerpers en laat zien wie deze mensen zijn.

Redders op zee toont nieuwe foto’s van Nederlandse topfotografen Jeroen Hofman en Robin de Puy uit 2023. Hofman heeft de kuststations van de KNRM vastgelegd vanuit zijn favoriete bovenaanzicht, terwijl De Puy de redders op een persoonlijke manier heeft gefotografeerd, zonder hun reddingsuitrusting. Een opvallende foto is die van Corrie van der Haven-Eikelenboom, de eerste vrouwelijke redder van de KNRM.

Redders op Zee
Terschelling © Jeroen Hofman

Voor het jubileum van de KNRM komen er totaal twaalf verschillende tentoonstellingen in maritieme musea door heel Nederland. De verbindende factor hierbij bestaat uit fotografie. De tentoonstellingenreeks gaat is van start gegaan in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam; hierna volgen Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, Zuiderzeemuseum, Maritiem Museum Rotterdam, Fries Scheepvaart Museum, IJmuider Zee- en Havenmuseum, Katwijks Museum, Maritiem Centrum Abraham Fock, Zandvoorts Museum, Muzee Scheveningen, Museum ’t Fiskershúske en Visserijmuseum Zoutkamp.

Redders op Zee, t/m 6 oktober
Het Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein 1, Amsterdam

Ook nu te zien in Het Scheepvaartmuseum:
Kadir van Lohuizen – Food for Thought

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam