Robin de Puy – Waters & Meer

0
Robin de Puy
Ali and Saker, Down By The Water © Robin de Puy

Vanaf 15 juni is Waters & Meer – Robin de Puy te zien in Museum Henriette Polak. De tentoonstelling toont een selectie uit de recente projecten Down By The Water (2022) en Waters (2023).

In Down By The Water zijn herkenbare ‘locals’ vastgelegd. Robin de Puy is gefascineerd door het Amerikaanse platteland en ontdekte tijdens de recente lockdown dat ook haar woonplaats Wormer, een klein dorpje ten noorden van Amsterdam dat omringd is door water, heel universeel blijkt te zijn, met dezelfde soort lokale iconen uit kleine steden die ze vaak is tegengekomen tijdens haar reizen door de landschappen van Amerika.

Robin de Puy
Bart, Waters © Robin de Puy

Waters vertelt een verhaal over de watersnoodramp in 1953, de grootste Nederlandse natuurramp van de 20e eeuw. Robin de Puy groeide op in Oude-Tonge, Zuid-Holland, dat het grootst aantal slachtoffers telde. Ze portretteerde bewoners van het eiland die de ramp hebben meegemaakt of zijn opgegroeid in de schaduw van het trauma dat hun (groot)ouders hebben overleefd.

De thema’s van deze projecten passen Zutphen. Vanwege haar ligging aan de prachtige IJssel, wordt de stad continu geconfronteerd met de voor- én nadelen van het steeds veranderende water. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van de Zutphense Fotozomer.

Waters & Meer – Robin de Puy is van 15 juni t/m 8 september te zien in Museum Henriette Polak, Zutphen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam