Ode aan Nederland in Museum Dokkum

0
Ode aan Nederland
Friesland © Jimmy Nelson

De derde etappe van de reizende tentoonstelling van de Jimmy Nelson Foundation strijkt neer in Museum Dokkum. Onder de noemer “Ode aan Nederland” brengt deze tentoonstelling het werk van kunstenaar Jimmy Nelson tot leven, gebaseerd op zijn boek “Between the Sea and the Sky”. Het doel van deze tentoonstelling is om kunstwerken van 20 Nederlandse gemeenschappen terug te brengen naar hun roots, waarbij de Jimmy Nelson Foundation aan elke gemeenschap een kunstwerk schenkt.

“Ode aan Nederland” neemt de bezoekers mee op een intrigerende reis door de essentie van 20 Nederlandse gemeenschappen. De tentoonstelling biedt een eigentijds perspectief op de Nederlandse traditie, waarbij bezoekers worden uitgenodigd om na te denken over het behoud van cultureel erfgoed. De in het Verenigd Koninkrijk geboren kunstenaar, die Nederland als zijn thuisland heeft omarmd, laat met zijn beelden een diepe verbondenheid met de Nederlandse identiteit zien. Deze kunstwerken dienen als eerbetoon aan de mensen die Jimmy Nelson diep raakten tijdens zijn reis door Nederland, en als inspiratie voor het behoud van cultureel erfgoed voor huidige en toekomstige generaties. De tentoonstelling “Ode aan Nederland” reist langs vier musea in Nederland, beginnend in Het Warenhuis in Axel, vervolgens Muzee in Scheveningen, nu in Museum Dokkum van 2 juli tot en met 26 september, en eindigt in het Zaans Museum in Zaandam.

Museum Dokkum, Diepswal 27, Dokkum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam