Home Expositie Jimmy Nelson: Ode aan Nederland

Jimmy Nelson: Ode aan Nederland

0

De Jimmy Nelson Foundation kondigt de opening van de eerste van vier reizende tentoonstellingen aan in Het Warenhuis in Axel. De tentoonstelling, Ode aan Nederland toont werk van Jimmy Nelson, gebaseerd op zijn boek Between the Sea and the Sky.

Brekend met conventionele perspectieven duikt Ode aan Nederland in de essentie van 20 Nederlandse gemeenschappen die ook te zien zijn in Nelson’s laatste boek Between the Sea and the Sky. Door de lens van Jimmy Nelson biedt deze tentoonstelling een eigentijds perspectief op de Nederlandse traditie, en nodigt de bezoeker uit om na te denken over het belang van het behoud van cultureel erfgoed in een moderne wereld. Het hart van de tentoonstelling draait om reciprociteit, wat zich uit in de schenking van 20 kunstwerken aan de 20 gemeenschappen die hebben deelgenomen aan Nelsons project. Het teruggeven van het werk dient als eerbetoon aan de mensen, die Jimmy Nelson hebben geraakt en geïnspireerd tijdens zijn reis door Nederland. Bovenal is het een herinnering en inspiratie voor het belang van het behoud van cultureel erfgoed voor nu en voor de komende generaties.

Jimmy Nelson
Axel © Jimmy Nelson

Ode aan Nederland zal een rondreis maken langs vier musea in Nederland, met als eerste Het Warenhuis in Axel van 2 januari tot 1 april 2024. De reis gaat verder naar Muzee in Scheveningen, Museum Dokkum in Friesland, en eindigt in het Zaans Museum in Zaandam.

Ook nu te zien: Cor Jaring – Buurtgezichten en havenportretten.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam