François Eyck – Donker Bos

0
François Eyck
© François Eyck

Van 8 t/m 16 juni exposeert François Eyck in de Kruisruimte, Eindhoven, met zijn serie Donker Bos. “Voor mij als stadsjongen en fotograaf is het bos iets speciaals, iets ongrijpbaars, niet meteen prettig maar een avontuur. Het bos is voor mij ongrijpbaar omdat het groot is, ongeordend en ik kan me er niet in oriënteren. Maar het bos heeft ook duidelijk iets aantrekkelijks, het spaarzame licht dat er doorheen valt, uitgesleten paden, het spaarzame water waar net een lichtje op valt, versperringen door omvallende bomen en mijn favoriete lichte berken. In mijn tochten is in de loop der tijd wel wat veranderd, de foto’s werden van bijna lomp zwart naar grijziger met steeds meer detail om de complexiteit van het bos weer te geven.”

François Eyck – Donker Bos
8 t/m 16 juni
De Kruisruimte
Generaal Bothastraat 7E, Eindhoven


© François Eyck
François Eyck
© François Eyck

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam