Quentin Tarantino gefotografeerd door William Rutten

Topfotograaf William Rutten krijgt zo’n beetje alle binnen- en buitenlandse sterren voor zijn camera. In deze rubriek vertelt hij elke maand het verhaal achter een van zijn foto’s.

0
Quentin Tarentino
Quentin Tarantino © William Rutten

Het nieuwe jaar is alweer een maandje bezig en als eerste klus dit jaar kreeg ik mijn favoriete regisseur Quentin Tarantino voor mijn lens; ik mag nu dus niet al te veel mopperen. Maar tegelijkertijd realiseer ik mij ook dat dit een verschrikkelijk duur jaar gaat worden. Als professioneel fotograaf moet je blijven investeren in goede spullen die je workflow sneller en makkelijker moeten maken en 2020 is het jaar van de grote vernieuwingen. Laten we eens beginnen met de computers. Ik werk op Mac en Apple heeft eind vorig jaar al zijn top­producten een upgrade gegeven. De nieuwe Mac Pro, en de nieuwe MacBook Pro laptop! Tja, dan loopt het spreekwoordelijke ‘water mij in de mond’… Dan heeft Eizo geweldige nieuwe monitors uit die hier perfect bij aansluiten, dus ook die maar even upgraden… Canon komt dit jaar met veel nieuwe camera’s voor de profs, dus ook daar zullen upgrades plaats moeten vinden. Ook hebben alle softwareprogram­ma’s waarmee ik werk upgrades aangekondigd. We kunnen dus best zeggen dat 2020 Het Grote Investeringsjaar gaat worden! 

En natuurlijk is het niet allemaal nodig, maar ik werk graag op de nieuwste spullen omdat ik mij geen technische problemen kan ver­oorloven. Met het werk, dat zeven dagen per week doorgaat, kan ik mij helaas geen dagje stilleggen permitteren: the show must go on. Dus maar even flink op mijn lip bijten bij het afrekenen en genieten van alle nieuwe technische mogelijkheden die er weer aan staan te komen! 

2020 is voor velen ook het jaar van de waarheid; durf je die stap te zetten om het als professioneel fotograaf te proberen, je dromen na te jagen of toch maar veilig je baan erbij houden? Ik blijf het zeggen: de fotografie-tak heeft het moeilijker dan ooit, maar voor echt talent is er altijd ruimte! Vandaar ook mijn grote bewondering voor Quentin Tarantino, de man die alles op zijn manier doet omdat hij daarin gelooft. En daarmee slaat hij de spijker op zijn kop; alles begint namelijk bij geloven in jezelf! Alleen jij hebt die sleutel tot succes in handen, ga jij hem gebruiken dit jaar?

instagram.com/williamrutten

klik hier voor andere columns van William Rutten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam