Kroningsdag vastgelegd door Aad van Driel

0
© Aad van Driel

Op 30 april 2020 is het 40 jaar geleden dat prinses Beatrix werd ingehuldigd tot koningin. Op die dag braken er in Amsterdam grootschalige rellen uit waarbij veel geweld werd gebruikt. Fotograaf Aad van Driel volgde de ontwikkelingen van dichtbij en maakte een fotoreportage van de rellen in de Damstraat en het verlengde daarvan. De beelden brengen goed in beeld hoe de situatie op Kroningsdag escaleerde en hoe heftig het geweld was. 

Aad van Driel werkte eind jaren ‘70, begin jaren ‘80 aan een aantal (sociale) fotoreportages. Zijn reportage over een daklozenopvang in Groningen werd in 1979 gepubliceerd in de kleurenbijlage van Vrij Nederland. De reportage van Kroningsdag werd niet eerder gepubliceerd.

© Aad van Driel
© Aad van Driel
Kroningsdag
© Aad van Driel
© Aad van Driel
Kroningsdag
© Aad van Driel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam